Big hill lodge

Redaktionen var ute på en resa i östra Värmland i trakterna av Filipstad och fick tips om att strax utanför staden uppe på en höjd/berg/kulle som kallas Storhöjden så ska det finnas en restaurang som skulle vara riktigt bra. Och vi testar gärna nya ställen, så vi styrde direkt mot Big Hill lodge.

Det första vi möttes av när vi kom in i restaurangen en söndag eftermiddag var hur otroligt många reservationer det var. Det fanns knappt några lediga bord, men den väldigt trevliga personalen löste det genom att placera oss på ett bord där nästa sällskap skulle komma först om 1.5h.

Vi frågade efter vad som var deras populäraste rätter, och det var vildsvinsfärsbiff med stekt potatis, rårörda lingon, inlagd gurka och pepparsås och den vegetariska rätten var mozzarella arancini med blomkålspuré, stekt potatis, tomatsalsa och basilikamajonäs.

Arancini var en oväntat rätt att stöta på i de värmländska skogarna. Det är friterade risotto-bollar.

Vildsvinsbiffen var kanske lite i minsta laget, men allt smakade väldigt bra. Saftig och fin biff med god viltsmak och riktigt god pepparsås. Den trevliga personalen var väldigt uppmärksam och var framme vid bordet flera gånger och kollade så man hade det bra och sa flera gånger att om man vill ha mer av något så är det bara att säga till. Det kändes lite som att de har fått kritik av tidigare gäster om storleken på portionerna.

De friterade risottobollarna var väldigt goda, bra crunch och mycket smak. Blomkålspurén var perfekt, lagom mängd salt, något som vi ofta upplever att man har problem med just när det kommer till blomkålspuré, det är lätt att man saltar lite väl mycket. Det enda vi kan anmärka på här är att det saknades lite syra i tomatsalsan.

Sammantaget kan vi verkligen rekommendera ett besök på Big hill lodge om ni är i krokarna, vi kan till och med sträcka oss till att säga att det är värt en omväg.

Rimlig prisnivå (båda rätterna kostade 149kr).

Mer information och öppettider finns på bighilllodge.se

Lämna en kommentar