Freyja – Söders nya takrestaurang

Den 14 mars öppnar Freyja, en ny takrestaurang på Hornsgatan 18 på Södermalm i Stockholm. Freyja är belägen på ett helt nybyggt våningsplan på 1100 kvadratmeter med en 360 graders panoramautsikt över Stockholm.

Bakom Freyja står kocken Emma Shields, barchef Jimmy Dymott och sommelier Ellen Franzén. Menyn på Freyja handlar om Sverige och dess bästa råvaror och tar avstamp i det klassiskt svenska men är inte blyg att låna influenser från hela världen.

Emma Shields vision för Freyja är att återskapa känslan av att äta hos sin farmor som barn. Menyn och matsalen ska dofta brynt smör och vara omhändertagande.

Baren blandar nutid med nostalgi och drinkmenyn innehåller populärkulturella referenser och lokala Södermalmsblinkningar. Sommelier Ellen Franzén ansvarar för vinet på Freyja och vill skapa en levande vinlista med djup och bredd.

Freyja har en matsal för runt 90 sittande matgäster och fyra barer, varav två utomhus. Interiören är skapad av Gert Wingårdhs arkitekter och går i svala träslag, och vinrött.

I maj öppnar takterrassen för cirka 400 bargäster som kommer att vara unik i sitt slag med sin stora öppna yta och vida utsikt över Djurgården, Gamla Stan, Riddarfjärden och Södermalm.

Bokningen är öppen för Freyja som öppnar den 14 mars. Läs mer på: freyjasoder.se

Lämna en kommentar